24 Aralık 2014 Çarşamba

George Hill ile birlikte Indiana'nın Hücumu da geri döndü !

Bu sezon sakatlığından dolayı henüz maça çıkamayan George Hill dün New Orleans Pelicans'a karşı ilk maçına çıktı. Bench'ten oyuna giren Hill büyük tezahürat ve alkışlar eşliğinde Indiana'nın hücumunu yönetti.

21 dakika sahada kalıp 5'te 8 saha içi isabeti ile 15 sayı, 3 asist ve 4 ribaunt üretti Hill ama yaptıkları rakamların çok ötesindeydi.

Sene başından beri hücumda zorlanan Indiana, Hill'in komutası altında çok daha rahat gözüktü hücumda. Maçı takım olarak % 50 şut isabeti ile bitirmenin yanı sıra Hibbert ve West'e pota altında inen toplar, pick & roll sonrası topun hareketi ve boş adamın çabucak bulunması Hill'in gerçek etkisini görmemizi sağladı.

Başa baş giden maçta, Hill'in oyuna dahil olmasıyla ve Hibbert'ın pota altını kararıp, 7 blokla kapattığı ilk yarının ardından Indiana Pacers maçın kontrolünü eline almaya başladı.

NBA'de pota altından en yüksek yüzde ile şut atan oyuncu olan Anthony Davis, rakiplerini pota altında en az şut yüzdesine sürükleyen Hibbert karşısında zorlandı.

18'de 8 ile 21 sayıyla maçı kapattı Davis ve maçta kontrolü hiç eline alamadı. Pota altında West, Hibbert, Scola ve Allen dönüşümlü olarak Davis'in etkinliğini kısıtladılar.

Pelicans'ta Davis'in damgasını vuramadığı maçta Pacers savunmasının boşluk vermemesi üzerine ne Evans ne Anderson etkili olabildi. Bütün yük Holiday'e kaldı, o da zorlama atışlarla sayı bulmaya çalışıp 21'de 7 gibi çok kötü bir saha içi isabet oranıyla ve 16 sayıyla maçı kapattı.

Maçın hikayesi George Hill'in geri dönüşüydü. Onun hem savunmada hem de hücumda yaptıkları Indiana'ya güven verdi.

Hücumda arkadaşlarını ve setleri çok iyi tanıması, tempoyu yukarıya çekmesi ve topu boş adamla doğru anda doğru pas şiddetiyle buluşturabilmesi sayesinde Indiana'nın hücumu sezon başından beri ilk kez bu kadar akıcıydı.

Stephenson gitti, George da sakat ama yine de Hill'in gelişi ile yukarı doğru bir ivme yakaladı Indiana. Son 2 maçını kazandılar ama bu maçta asıl kazanç Hill oldu. Hibbert, West, Miles, Stuckey, Solomon Hill ve diğer oyuncular Hill'in önderliğinde daha etkili bir hücum performansı sergileyecekler.

Indiana için playoff tırmanışı resmen başladı !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder